Seniorenhypotheek

Veel senioren hebben er mee te maken. Zij denken dat zij te oud zijn om nog een hypotheek te kunnen krijgen.

Verhuizen naar een kleinere woning, de woning aanpassen, zodat je er kan blijven wonen of de woning verduurzamen, maar je kan geen hypotheek krijgen. Veel senioren hebben veel overwaarde in de woning en willen daarmee de kinderen helpen. Geldt een van deze voorbeelden ook voor jou?

Een hypotheek moet verantwoord zijn. Nu en in de toekomst. Een bank kijkt naar het inkomen en een standaard toets om te bepalen of de hypotheek verstrekt kan worden. Vaak is dat niet zo omdat het inkomen omlaag gaat of is gegaan op de pensioendatum.

Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden voor senioren om toch een hypotheek te krijgen. Vanaf 10 jaar voor AOW-datum zijn er al meer mogelijkheden en voor mensen die de AOW leeftijd hebben bereikt, is er nog meer mogelijk. De regels zijn complex en niet alle banken hanteren deze ruimere normen, maar gelukkig wel steeds meer. Ook komen er steeds meer mogelijkheden bij. Ik kan je helpen om inzichtelijk te maken welke mogelijkheden er zijn om toch te kunnen verhuizen, de woning aan te passen of de kinderen een bedrag te kunnen schenken.

Veel senioren hebben een hypotheek die volledig wordt afgelost. Dat zit nou eenmaal in de genen van de oudere generaties. Ik leg graag uit welke mogelijkheden er ook zijn en laat daar de voordelen van zien.

Neem contact met mij op

Ik maak jouw hypotheek begrijpelijk door deze letterlijk voor je uit te tekenen.

 

Kosten seniorenhypotheek

Kosten seniorenhypotheek

Natuurlijk kost het regelen van een hypotheek geld. Deze kosten zijn afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Ben je nog in loondienst of inmiddels al met pensioen? Ben je een keer gescheiden? Heb je een woning met winst of verlies gekocht? Wil je de (klein)kinderen helpen door middel van een schenking?

Je kan deze kosten echter verlagen door te kiezen voor een online hypotheektraject. Wij gaan dan eerst kort telefonisch met elkaar in gesprek en bespreken jouw wensen. Daarna stuur je enkele documenten door die van belang zijn voor een inschatting van de mogelijkheden. Tijdens een Skype gesprek, neem ik je stap voor stap mee in het hypotheektraject en vertel ik welke mogelijkheden er zijn. Door gebruik te maken van online hypotheekadvies bespaar je € 300,-.

Download het overzicht van alle relevante kosten voor een seniorenhypotheek: Tarieven seniorenhypotheek

Bespaar € 300,- bij online hypotheekadvies

Meer weten of interesse in een online adviesgesprek?