Hypotheek voor senioren

Ik ben 60 en kan dus geen hypotheek meer krijgen.

Je zal het met mij eens zijn dat veel senioren denken dat zij in verband met hun leeftijd geen hypotheek meer kunnen krijgen. Maar wat als ik je vertel dat leeftijd geen criterium is voor het verstrekken van een hypotheek.

Belangrijk is dat de hypotheek betaalbaar is, ook na pensioendatum. En als de hypotheek niet past op basis van de standaard acceptatienormen van de bank, dan zijn er uitzonderingen voor senioren. Sterker nog: er komen gelukkig steeds meer uitzonderingen. Deze maken het juist makkelijker om een hypotheek te krijgen.

Sommige uitzonderingen gelden al vanaf het moment dat je minder dan 10 jaar voor de AOW datum zit (nu dus vanaf dat je 57 bent). Niet alle geldverstrekkers hanteren deze versoepelde normen, maar gelukkig wel steeds meer. Ben je ouder dan 67, dan geldt zelfs dat gekeken kan worden naar de werkelijke maandlast. Hierdoor kan je aanzienlijk meer lenen dan wanneer wordt getoetst op de standaard normen.

Geen zorgen dus over je leeftijd en de hypotheek. Ook een hypotheek voor senioren is mogelijk. Laat je dus goed adviseren.

15 Apr, 2024

Neem contact met mij op

Ik maak jouw hypotheek begrijpelijk door deze letterlijk voor je uit te tekenen.

 

Heb je na het lezen van dit bericht vragen over jouw situatie: laat het mij weten

Dit is wellicht ook interessant…

Verduurzamen van jouw woning

Verduurzamen van jouw woning

Ik mag toch nog maar 100% van de waarde van de woning lenen? Dat klopt. Er is echter wel een uitzondering. Wanneer je...