Hypotheek oversluiten

Voor alle vragen omtrent lagere maandlasten, een nieuwe woning, een verbouwing of andere zaken waardoor jouw hypotheek herzien kan worden.

Wanneer je al een hypotheek hebt en deze wilt oversluiten omdat je lagere maandlasten wilt, omdat je de woning wilt gaan verbouwen of omdat je een andere woning wilt gaan kopen, dan krijg je niet alleen te maken met een nieuwe hypotheek, maar moet ook goed worden gekeken naar de vorige hypotheek of hypotheken.

Wanneer heb je jouw eerste woning gekocht en hoe hoog was de hypotheek toen? Heb je een vorige woning met winst verkocht of juist in een slechte tijd met verlies? Wat kan je met overwaarde of een restschuld? Heb je in het verleden een keer extra afgelost? Hoe zit het met renteaftrek en kan je nog wel een deel van de hypotheek aflossingsvrij lenen? Heb je ooit met een vorige partner een eigen huis gehad? Op deze en nog veel meer vragen, geef ik een duidelijk antwoord.

Vaak is het hypotheekverleden erg complex. Zeker wanneer je meerdere woningen hebt gehad en niet altijd met dezelfde partner. Natuurlijk wil je wel dat de nieuwe hypotheek, bijvoorbeeld als je de hypotheek gaat oversluiten, aansluit bij jouw hypotheekverleden. Je wil natuurlijk ook dat de hypotheekrente die je opgeeft in de belastingaangifte, klopt.

Ook wanneer je jouw hypotheek gaat oversluiten of wanneer je een nieuwe woning koopt, teken ik de hypotheek en het hypotheekverleden letterlijk voor je uit.

Neem contact met mij op

Ik maak jouw hypotheek begrijpelijk door deze letterlijk voor je uit te tekenen.

 

Proces hypotheekaanvraag

Kosten hypotheek oversluiten

Natuurlijk kost het regelen van een hypotheek geld. Deze kosten zijn afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Ben je in loondienst of ondernemer? Ben je een keer gescheiden? Heb je een woning met winst of verlies gekocht? Heb je een spaar- of bankspaarhypotheek en wil je weten of het verstandig is om deze mee te nemen?

Je kan deze kosten echter verlagen door te kiezen voor een online hypotheektraject. Wij gaan dan eerst kort telefonisch met elkaar in gesprek en bespreken jouw wensen. Daarna stuur je enkele documenten door die van belang zijn voor een inschatting van de mogelijkheden. Tijdens een Skype gesprek, neem ik je stap voor stap mee in het hypotheektraject en vertel ik welke mogelijkheden er zijn. Door gebruik te maken van online hypotheekadvies bespaar je € 300,-.

Download het overzicht van alle relevante kosten voor het oversluiten van een hypotheek: Tarieven hypotheek oversluiten

Bespaar € 300,- bij online hypotheekadvies

Meer weten of interesse in een online adviesgesprek?